Startpagina > Opleidingen > Leefstijlcoach
Onze opleiding vitaliteitscoach wordt opleiding leefstijlcoach.
De leefstijlcoach opleiding is een praktijkgerichte opleiding die zich richt op het coachen van mensen naar een gezonde leefstijl. Een leefstijlcoach is in staat om mensen te motiveren en te begeleiden bij het behalen van hun persoonlijke doelen en het verbeteren van hun gezondheid en welzijn. Daarbij draait het om het bevorderen van energie, motivatie en veerkracht. Deze drie elementen zijn van cruciaal belang om het leven op een positieve manier in te richten. Daarnaast spelen sport en beweging, voeding, slaap, sociale relaties en werk ook een belangrijke rol. In de opleiding leefstijlcoach worden al deze elementen behandeld in vier uitgebreide modules. Dit brede scala aan onderwerpen zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent op de uiteenlopende vraagstukken waar je later in je werk mee te maken krijgt.
De complete opleiding leefstijlcoach duurt ongeveer 8 maanden en wordt aangeboden op ‘associat degree’ niveau (hbo). Na succesvolle afronding ontvang je het ESPO-diploma Leefstijlcoach. In bezit van een HBO diploma? Dan doorloop je een iets andere route, kijk bij het kopje examen voor meer informatie.
Als leefstijlcoach begeleid en ondersteun je mensen bij het maken van gezonde keuzes op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en slaap. Hierbij kijk je niet alleen naar het fysieke aspect van gezondheid, maar ook naar het mentale en sociale aspect. Je helpt cliënten bij het stellen van realistische doelen en het ontwikkelen van een gezonde leefstijl die bij hun persoonlijke situatie past. Het uiteindelijke doel van de leefstijlcoach is om de cliënt te helpen een gezonde en duurzame leefstijl te ontwikkelen en te behouden.
Als leefstijlcoach kun je na het volgen van de opleiding leefstijlcoach je eigen praktijk starten, aan het werk gaan binnen het bedrijfsleven of samenwerken met een arbodienst of zorgorganisatie. Zo kun je één-op-één cliënten coachen, maar ook als zelfstandige adviezen geven aan bedrijven en veranderingen op de werkvloer implementeren op het gebied van vitaliteit.
Het is een fantastisch vak dat steeds in beweging is, waar voortdurend nieuwe inzichten over voeding, beweging en psychische gezondheid bijkomen. Het is ook een breed vak dat veel verschillende terreinen beslaat. Binnen de opleiding leefstijlcoach komen alle relevante onderwerpen aan bod en hoef jij geen keuzes te maken. Hierdoor beheers je straks alle aspecten van leefstijl, gezondheid en welzijn. Met deze kennis en vaardigheden kun je mensen helpen hun leven gezonder en gelukkiger te maken, of je nu werkzaam bent in de gezondheidszorg, bij bedrijven of als zelfstandig ondernemer.
De opleiding leefstijlcoach bij IVS Opleidingen is uniek in zijn soort. Waarom? Omdat wij twee examenroutes aanbieden, zodat jij kunt kiezen wat het beste bij jou past. Bij Examen kan je hier meer over lezen. Daarbij is onze opleiding leefstijlcoach zeer praktijkgericht, zodat je direct aan de slag kunt met het begeleiden en ondersteunen van cliënten. We behandelen alle relevante onderwerpen, van voeding en beweging tot mentale en sociale gezondheid. Ons vaste team van deskundige docenten houdt de nieuwste ontwikkelingen bij en draagt deze met zichtbaar plezier over. Wij houden de groepen van de leefstijlcoach opleiding met opzet klein, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke vragen en begeleiding.
Kortom, kies voor de opleiding leefstijlcoach bij IVS Opleidingen en geef jouw carrière een boost!
Bij IVS Opleidingen bieden we verschillende modules aan tijdens de opleiding leefstijlcoach, perfect afgestemd op de eisen van de BLCN (Beroepsvereniging Leefstijl Coaches Nederland). Zo zet jij jezelf breed in de markt. De leefstijlcoach opleiding is zeer praktijkgericht en er is veel aandacht voor zelfontwikkeling, zodat jij als coach ook jouw eigen vitaliteit en welzijn kunt optimaliseren en het beste kunt bieden aan je cliënten. De vier hoofdmodules van de leefstijlcoach opleiding zijn:
Deze praktijkgerichte module bestaat samengevat uit drie onderdelen: Gedragsverandering, Coachingsvaardigheden en het maken van een Leefstijlplan. Je leert niet alleen hoe je cliënten op een professionele manier kunt coachen, maar ook hoe je online coaching inzet. Zo ben je na het afronden van deze module goed voorbereid om jouw cliënten te begeleiden bij het vergroten van hun vitaliteit en welzijn!
Het coachen van cliënten is een onmisbare vaardigheid. Daarom is de module Coachen een belangrijk onderdeel van onze opleiding leefstijlcoach. Je maakt kennis met de wetenschappelijk onderbouwde methode Motiverende Gespreksvoering (MVG). Deze methode bereidt mensen voor op positieve veranderingen in gedrag en laat hen eigen problemen onderkennen en accepteren. Als coach leer je ook hoe je de gesprekstechniek ORBS inzet, daarmee voorkom en verminder je weerstand bij cliënten.
Tijdens de opleiding leefstijlcoach leer je ook hoe je een intakegesprek voert en doelen kunt stellen. Daarnaast leer je verschillende gedragsveranderingsmodellen die je coachingstechniek versterken. Hierbij komen onderwerpen als motivatie, belemmerende overtuigingen en patronen, omgaan met weerstand, mindset en positieve gezondheid aan bod.
Naast Motiverende Gespreksvoering maak je tijdens deze module van de leefstijlcoach opleiding ook kennis met progressiegericht coachen. Dit is een andere wetenschappelijk onderbouwde methode die mensen voorbereidt op positieve veranderingen in gedrag. Hierbij wordt er gekeken naar wat er al goed gaat en hoe dit verder verbeterd kan worden.
Meer lezen over coaching? Lees dan één van onze blogs over coaching:
De module voeding van de opleiding leefstijlcoach wordt online/blended aangeboden door onze voedingsspecialist. Tijdens de leefstijlcoach opleiding staat voeding centraal en leer je veel over macronutriënten, voedingsvezels, vitaminen, mineralen en zoetstoffen. Je leert hoe je voeding kunt berekenen en analyseren en hoe je aan de hand daarvan persoonlijke voedingsschema's kunt ontwikkelen. Daarnaast kijk je kritisch naar verschillende voedingsvraagstukken. Zijn voedselhypes zoals superfoods of het broodvrije dieet wel zo gezond als we denken? Welke diëten zijn er en wat zijn de effecten ervan op het lichaam en de gemoedstoestand?
Ook behandelen we binnen de leefstijlcoach opleiding de anatomie en fysiologie van het maag- en darmstelsel, duiken we in de wereld van welvaartsziekten en komen gewichtsproblematiek en eetstoornissen aan de orde. Zo bekijk je het effect van voeding vanuit verschillende invalshoeken en leer je hoe je de voeding en het eetgedrag van je cliënten kunt optimaliseren.
Ben je nu al nieuwsgierig en wil je graag meer lezen over voeding? Onze voedingsdocent heeft drie blogs geschreven over vasten en intermittent fasting.
Tijdens de opleiding leefstijlcoach ontdekken we de wereld van beweging en richten we ons niet alleen op kracht- en conditietraining, maar ook op andere activiteiten zoals tuinieren, boodschappen doen en huishoudelijke taken. Je leert tijdens de leefstijlcoach opleiding verschillende methoden om mensen te stimuleren lichamelijk actief te zijn en ontdekt wat de meest optimale trainingsmethoden zijn om de doelstellingen van je cliënten te bereiken. Wat kun je allemaal verwachten in deze module? Hier hebben we het voor je op een rijtje gezet:
Als eerste leer je hoe je het huidige beweeggedrag van een persoon kunt analyseren en hoe je vervolgens beweegadvies kunt geven en een individueel beweegplan kunt opstellen. Ook leer je hoe je beweegnormen kunt rapporteren en evalueren en hoe je fysieke activiteit kunt testen en monitoren.
Daarnaast onderzoeken we de invloed van bewegen en de werking van energiesystemen. We behandelen verschillende trainingsvormen, inclusief kracht- en conditietraining, en verdiepen ons in de neurobiologie van beweging. Tot slot bespreken we de belastbaarheid van het lichaam en leer je hoe je deze kunt vergroten.
Een gezonde organisatie begint bij vitale medewerkers. Maar hoe houd je je werknemers fit en gezond in een maatschappij waarin veel mensen voornamelijk zittend werk verrichten? En hoe voorkom je werkgerelateerde psychische klachten, die een groot deel van het ziekteverzuim veroorzaken? Binnen de module Arbeid en Gezondheid van de leefstijlcoach opleiding leer je hoe je deze uitdaging aanpakt en de vitaliteit op de werkvloer versterkt.
Ontdek welke bewegingsinterventies en gezondheidsmaatregelen effectief zijn en leer hoe je (werk)stress voorkomt en vermindert. Van stressmanagement tot burn-outpreventie: alles komt aan bod. Deze module bestaat uit drie onderdelen: bedrijfsleven, welvaartsziekten en ontspanning. In het eerste onderdeel leer je hoe je een succesvolle interventie opzet en hoe je bedrijfscultuur hierbij een belangrijke rol speelt. Bij welvaartsziekten komen diverse aandoeningen aan bod, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en astma (COPD). En tot slot leer je in het onderdeel ontspanning meer over ACT-therapie, ademhalingsoefeningen, mindfulness en timemanagement. Met deze module leer je hoe je een organisatie een gezonde en vitale boost geeft!
Bereid je voor om de wereld van leefstijlcoaching te betreden met onze leefstijlcoach opleiding op hbo associate degree niveau! Bij de leefstijlcoach opleiding hebben we bewust gekozen voor meer lessen - ongeveer 30 - in plaats van de 16 die de meeste andere opleiders aanbieden. Door deze verdubbeling in het aantal lessen is het zelfs mogelijk om de opleiding leefstijlcoach te volgen zonder voorafgaande hbo-opleiding. Onze docenten zijn getraind om elke student vanaf het begin mee te nemen in de boeiende wereld van leefstijlcoaching, dus ook als beginner ben je van harte welkom. Het is wel belangrijk om de Nederlandse taal machtig te zijn. Heb je een vooropleiding van mbo-niveau 2 of lager? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.
De opleiding leefstijlcoach is intensief en vereist dat je snel veel verschillende praktische en theoretische vaardigheden leert. Bij IVS Opleidingen staan we altijd voor je klaar om je te ondersteunen tijdens de leefstijlcoach opleiding. Zo krijg je bij ons de mogelijkheid om op school vrij te oefenen en bieden we verschillende online tools aan om de theorielessen te ondersteunen.
We adviseren je ook om tijdens de leefstijlcoach opleiding een oefengroepje te vormen met medestudenten, zodat je samen kunt oefenen en van elkaar kunt leren. Dit zal je helpen om de geleerde vaardigheden beter onder de knie te krijgen en je voor te bereiden op het werk als leefstijlcoach.
Ben je nieuwsgierig naar de opleiding leefstijlcoach en wil je graag meer informatie ontvangen? Klik dan op Brochure en ontdek alvast wat onze opleiding leefstijlcoach inhoudt en hoe we jou opleiden tot een succesvolle leefstijlcoach. Wil je de sfeer op onze school proeven en ervaren hoe het is om een les van de opleiding leefstijlcoach bij te wonen? Dat kan! Klik op inlooples en maak een afspraak voor een vrijblijvende les.
Heb je na het doornemen van de informatie nog vragen of wil je graag persoonlijk advies? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te adviseren of de opleiding leefstijlcoach bij jou past. We vinden het belangrijk dat jij een weloverwogen keuze maakt en daarom geven we je eerlijk advies en bespreken we mogelijke drempels die je tegen kunt komen. Neem gerust telefonisch contact met ons op via 078-6144934 of stuur ons een e-mail. We helpen je graag verder!
Hoewel de termen 'vitaliteitscoach' en 'leefstijlcoach' vaak door elkaar worden gebruikt, zijn er enkele verschillen tussen deze twee beroepen. Een vitaliteitscoach bevordert de vitaliteit van een persoon of organisatie, wat betrekking heeft op energie, veerkracht en welzijn. Een vitaliteitscoach kan adviseren op het gebied van voeding, beweging, stressmanagement, slaap, mentale gezondheid en andere aspecten die van invloed zijn op de vitaliteit. Een leefstijlcoach richt zich daarentegen specifiek op het veranderen van gedragspatronen, zoals voeding, beweging, slaap, roken, alcoholgebruik en stressmanagement, om de gezondheid te verbeteren. Hoewel beide beroepen dus raakvlakken hebben, richt een vitaliteitscoach zich meer op het bevorderen van de algehele vitaliteit, terwijl een leefstijlcoach zich specifieker richt op het veranderen van de leefstijl om de gezondheid te verbeteren.
Hoewel de naam vitaliteitscoach beter past bij de bredere aanpak van onze opleiding leefstijlcoach, bieden wij de opleiding ook aan onder de naam leefstijlcoach, omdat veel studenten de termen door elkaar halen. Hierdoor bieden wij dezelfde opleiding aan onder twee verschillende namen op onze website. Je vindt deze dus ook als opleiding vitaliteitscoach.
Onze leefstijlcoach opleiding wordt verzorgd door een team van ervaren en gepassioneerde docenten. Door de jarenlange ervaring beschikken ze allemaal over uitgebreide kennis en vaardigheden op het gebied van leefstijlverandering. Onze docenten zijn betrokken experts binnen hun vakgebied. Ze zijn toegewijd aan het begeleiden en ondersteunen van onze studenten op hun weg naar het worden van professionele leefstijlcoaches.
Naast theoretische kennis bieden ze jou praktische ervaringen en coaching. Ze inspireren jou om eigen coachingsvaardigheden te ontwikkelen en bereiden je voor op jouw toekomstige carrière.
Kortom, onze docenten zijn de drijvende kracht achter onze leefstijlcoach opleiding en we zijn trots om met hen samen te werken.
Dordrecht
HBO oefentherapie Cesar en fysiotherapie, met de specialisaties slaapoefentherapie, sportoefentherapie en werkplekadviseur.
Momenteel ben ik werkzaam als sport- & slaapoefentherapeut en fysiotherapeut op meerdere locaties in Breda.
Dordrecht
HBO sport- en beweegeducatie, Master sport-en beweeginnovatie, sportmassage en motiverende gespreksvoering.
Ik werk momenteel voor de gemeente Valkenswaard en ben daar bezig met vitaliteitprogramma's, begeleid ik sportkunde studenten en ontwikkel en realiseer ik beweegprogramma's voor kwestbare doelgroepen. Ik heb ervaring met (leefstijl) coaching, gedragsverandering, vitaliteitstrajecten, training en innovaties voor uiteenlopende doelgroepen.
Een gezonde geest in een gezond lichaam is mijn motto. Vanuit daar ben bevlogen geraakt met vitaliteit en leefstijl.
Dordrecht
Fysiotherapeut, Orthomoleculair geneeskundige
Fysiotherapeut bij Fysio Balance te Rotterdam en Numansdorp, WdK Fysiotherapie te Poeldijk
De opleiding leefstijlcoach van IVS Opleidingen is afgestemd op het accreditatieproces van stichting TCI, afgestemd op het beroepsprofiel leefstijlcoaches en erkend door de Examen Stichting Perimedische Opleidingen (ESPO). Dit betekent dat je ook zonder hbo-diploma de unieke kans hebt om de leefstijlcoach opleiding te volgen.
Veel opleiders bieden de opleiding alleen aan voor studenten met een hbo-diploma, omdat zij na afronding van de opleiding leefstijlcoach lid kunnen worden van de BLCN (Beroepsvereniging Leefstijl Coaches Nederland). Hierdoor is de opleiding vaak kort (ongeveer 16 lessen) en erg prijzig.
Bij IVS Opleidingen hebben we ervoor gekozen om de leefstijlcoach opleiding ook toegankelijk te maken voor studenten zonder hbo-diploma, waardoor er twee verschillende examenroutes mogelijk zijn.
Ben je niet in het bezit van een hbo-diploma, maar wil je wel graag je opleiding leefstijlcoach afsluiten met een volwaardig diploma van een landelijk erkend examenbureau? Bij IVS Opleidingen kan dat! Je kan dan kiezen om examen te doen bij de ESPO. Deze opleiding leefstijlcoach is geaccrediteerd en erkend door de Examen Stichting Perimedische Opleidingen(ESPO).
Tijdens de eerste drie modules krijg je diverse praktijkopdrachten die we beoordelen. Deze modules worden afgesloten met een ESPO-examen. Deze examens bestaan uit open- en multiplechoicevragen. Als afsluitend praktijkexamen krijg je een casus voorgelegd. In deze casus zijn alle modules verwerkt. Je hebt vervolgens 2,5 uur de tijd om een coachingsstrategie uit te werken aan de hand van het opdrachtformulier.
Alle examenopdrachten van de opleiding leefstijlcoach worden door de ESPO aan de scholen geleverd. Je kunt de examens dus gewoon op school doen. Je dient je wel zelfstandig aan te melden voor dit examen. Uiteraard informeren wij jou over de mogelijkheden bij aanvang van de leefstijlcoach opleiding. De examenkosten bedragen (onder voorbehoud) € 295,00. Bezoek www.espo-examens.nl voor meer informatie.
Ben jij in het bezit van een hbo-diploma, dan is het ook mogelijk om aansluitend examen/accreditatieproces te doen bij stichting TCI. Leg je dit examen met goed gevolg af, dan kan je opgenomen worden in het register van de BLCN (Beroepsvereniging LeefstijlCoaches Nederland). Om in dit register opgenomen te kunnen worden dien je in het bezit te zijn van een officieel erkend hbo-, bachelor- of wo-diploma (van willekeurig vakgebied).
Het TCI-examen bestaat uit drie verschillende toetsvormen:
Voor meer informatie over het examen, klik hier.
Een registratie bij de BLCN, de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland, brengt verschillende voordelen met zich mee. Het is een erkenning van jouw professionaliteit als leefstijlcoach en toont aan dat je beschikt over de vereiste kennis, vaardigheden en competenties om als leefstijlcoach aan de slag te gaan. Dit kan bijdragen aan de vertrouwensrelatie met cliënten, omdat zij erop kunnen vertrouwen dat jij voldoet aan de kwaliteitseisen van de beroepsvereniging.
Een registratie bij de BLCN is tevens een vereiste om als leefstijlcoach vergoed te worden en deel te nemen aan het Nationale Diabetes Preventie Programma (NDPP) en de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Beide programma's worden vergoed vanuit de basisverzekering en voldoen aan bepaalde kwaliteitscriteria.
Een registratie bij de BLCN biedt ook toegang tot een netwerk van andere leefstijlcoaches en professionals op het gebied van leefstijl en gezondheid. Dit biedt mogelijkheden voor samenwerking en kennisdeling. Daarnaast biedt de BLCN ondersteuning aan leden op het gebied van bijscholing, kwaliteitsbevordering en belangenbehartiging, waardoor leden op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het vakgebied en zichzelf kunnen blijven ontwikkelen.
Als je leefstijlcoach wilt worden, dan is het volgen van een goede opleiding van essentieel belang. Niet alleen voor je persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor je toekomst als leefstijlcoach.
Echter, de kosten van een opleiding kunnen een grote drempel vormen. Het vinden van een opleiding die past bij jouw behoeften en budget kan daarom een uitdaging zijn. Om je hierbij te helpen hebben wij de kosten van een leefstijlcoach opleiding en de betaalopties voor je op een rijtje gezet. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.
Houdt rekening met:
IVS Opleidingen werkt zoveel mogelijk digitaal. Voor wie dat wenst is er eventueel ook de mogelijkheid om een papieren versie van het lesmateriaal te bestellen.
Betaling in 1 Termijn | |
---|---|
€ 2600,00 | |
€ 150,00 | |
Totaal | € 2750,00 |
Betaling in 9 TermijnenPopulair | |
€ 650,00 | |
8 x € 290,00 | |
Totaal | € 2970,00 |
Wil jij leefstijlcoach worden? Dan is het belangrijk om te weten wanneer je kunt starten met de opleiding. De keuze van de juiste startdatum kan namelijk invloed hebben op je planning en het behalen van je doelen. Wij bieden flexibele onderwijsmogelijkheden die passen bij jouw persoonlijke situatie, waaronder dag- en avondopleidingen, online lessen en e-learningmogelijkheden. Zo kun jij op de meest efficiënte en effectieve manier jouw opleiding volgen. Bij IVS Opleidingen start de leefstijlcoach opleiding in oktober en deze duurt ongeveer 8 maanden.
Schrijf je vandaag nog in voor onze leefstijlcoach opleiding en begin aan een nieuwe uitdaging in je carrière. Voor vragen over de startdatum of andere aspecten van onze opleiding, kun je altijd contact met ons opnemen via mail of telefoon. Ons team staat klaar om je te helpen!
Locatie | Lestijden | Aanvang |
---|---|---|
Dordrecht | Vr: 10:00 - 15:00 uurK |
17-10-2025 |
K Klassikaal
Het Scholingsfonds Rotterdam is een initiatief dat Rotterdammers de mogelijkheid biedt om zich verder te ontwikkelen en zo hun kansen op duurzaam werk te vergroten. De opleiding tot leefstijlcoach is een kansrijk vakgebied en valt binnen de richtlijnen van het scholingsfonds. Woon je in Rotterdam en wil je een carrièreswitch maken, bijleren of bijscholen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een scholingsvoucher.
Met de scholingsvoucher kan je de volledige kosten van de leefstijlcoach opleiding vergoed krijgen, tot een maximum van € 2.500,-!
Om in aanmerking te komen voor de scholingsvoucher dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:
Meer informatie over het Scholingsfonds Rotterdam en de leefstijlcoach opleiding is beschikbaar op onze website. Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij vragen en/of voor advies.
Je kunt de scholingsvoucher voor de leefstijlcoach opleiding aanvragen via de opleidingscatalogus op de website van Scholingsvoucher010.
Volg deze stappen:
Staat de leefstijlcoach opleiding niet in de catalogus? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over wanneer jij je weer kunt aanmelden.
Om in aanmerking te komen voor de scholingsvoucher voor de leefstijlcoach opleiding, heb je een positief scholingsadvies van het leerwerkloket Rijnmond nodig. Een scholingsadviseur zal jouw aanvraag beoordelen aan de hand van de voorwaarden uit de subsidieregeling, zoals het niveau van je opleiding, je beheersing van de Nederlandse taal en de toename van je kansen op werk door het volgen van de leefstijlcoach opleiding.
Wil je meer informatie over het Scholingsfonds Rotterdam? Ga dan naar www.scholingsvoucher010.nl.
De leefstijlcoach opleiding is een populaire en belangrijke opleiding die zich richt op het bevorderen van een gezonde leefstijl bij individuen en groepen. Op deze pagina kan jij antwoorden vinden op veelgestelde vragen over de leefstijlcoach opleiding.
Wat als ik niet bij een contactmoment van de opleiding leefstijlcoach aanwezig kan zijn?
Als leefstijlcoachstudent is het belangrijk om alle contactmomenten bij te wonen om zo het maximale uit de opleiding te halen. Maar soms kan het gebeuren dat je om welke reden dan ook een contactmoment moet missen. Maak je echter geen zorgen, er zijn verschillende mogelijkheden om dit op te vangen.
Als je één of twee contactmomenten mist, is dit over het algemeen geen groot probleem en kun je de gemiste informatie zelfstandig bijwerken. Mocht je merken dat je toch extra hulp nodig hebt, dan kun je altijd terecht bij je docent(en). Zij staan voor je klaar om je te helpen en te begeleiden tijdens jouw opleiding tot leefstijlcoach.
Wanneer kan ik starten of instromen in de leefstijlcoach opleiding?
Onze leefstijlcoach opleiding start ieder jaar in oktober. Bij startdata kan je hier meer informatie over vinden. Overweeg jij om in te stromen in de leefstijlcoach opleiding? Houd er dan rekening mee dat instromen halverwege het jaar lastig kan zijn. De modules zijn namelijk als een rode draad verweven door de opleiding heen.
Mocht je interesse hebben in specifieke modules, dan is het mogelijk om deze los te volgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning, of communicatie en coaching.
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en te ontdekken welke optie het beste bij jou past.
Wat kost een leefstijlcoach opleiding?
De onderwijsbijdrage voor de leefstijlcoach opleiding bedraagt € 2.600,-. Daarbij komen de kosten voor het lesmateriaal, dit komt neer op € 150,-. En als afsluiting van de opleiding mag je een examen afleggen bij één van de examinerende instanties, namelijk de ESPO of TCI. De kosten voor het examen bij de ESPO bedragen € 295,-. Als je in het bezit bent van een hbo-diploma, kun je er ook voor kiezen om het examen bij TCI af te leggen. In dat geval bedragen de kosten voor het examen € 545,-.
Houd tot slot ook nog rekening met eventuele reiskosten. Wil je meer gedetailleerde informatie over de kosten en mogelijkheden van de leefstijlcoach opleiding? Neem dan contact op met de opleidingsinstantie of raadpleeg de website voor meer informatie.
Hoe hoog is de studiebelasting van de leefstijlcoach opleiding?
De studiebelasting van de leefstijlcoach opleiding bij IVS Opleidingen kan verschillen per student. Gemiddeld wordt er gerekend op 6 tot 8 uur aan thuisstudie per week, naast de contacturen op school. Deze uren zijn afhankelijk van je eigen tempo en de module waar je op dat moment mee bezig bent.
Het is van groot belang om deze uren ook daadwerkelijk te maken, zodat je de opleiding leefstijlcoach succesvol kunt afronden. Het is daarom aan te raden om een goede planning te maken, waarbij je een vast moment per week reserveert om te studeren. Door duidelijke afspraken te maken met je omgeving en vast te houden aan deze planning, voorkom je dat je op het einde van de opleiding ineens veel tijd moet investeren om de lesstof bij te werken. Regelmatig studeren en bijblijven met de lesstof zorgt voor een succesvolle afronding van de leefstijlcoach opleiding.
Kan ik een vergoeding aanvragen voor de leefstijlcoach opleiding?
Ja! IVS Opleidingen werkt samen met verschillende organisaties die subsidies en vergoedingen bieden voor de opleiding tot leefstijlcoach. Zo hebben we onder andere een samenwerkingsovereenkomst met het UWV. Ook kun je gebruikmaken van de scholingsvoucher, die beschikbaar is gesteld voor werkzoekenden en werknemers in bepaalde sectoren. Het is altijd verstandig om te onderzoeken welke subsidies en vergoedingen voor jou beschikbaar zijn en hoe je deze kunt aanvragen.
Hoe groot is een groep binnen de leefstijlcoach opleiding?
Bij de opleiding tot leefstijlcoach vinden wij het belangrijk om een persoonlijke benadering te bieden. Daarom streven wij ernaar om te werken met relatief kleine groepen, zodat er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Gemiddeld genomen bestaat een leefstijlcoachklas uit zo'n 15 studenten. Hierdoor ontstaat er een fijne en intieme sfeer, waarin iedereen zich op zijn gemak voelt. Bovendien is de praktijkgroep binnen de leefstijlcoach opleiding nooit groter dan 20 studenten per docent, zodat er voldoende individuele begeleiding mogelijk is.
Waar wordt de leefstijlcoach opleiding aangeboden?
De leefstijlcoach opleiding wordt aangeboden op vrijdagen in Dordrecht, tenzij het vakantie- of feestdagen zijn. De lessen beginnen om 10.00 uur en eindigen om 15.00 uur, zodat je na afloop nog voldoende tijd hebt om te ontspannen, te oefenen of te studeren. Voor meer gedetailleerde informatie over het schooljaar 2023-2024, kun je het beste de startdata van de opleiding raadplegen. Op die manier vind je snel en gemakkelijk alle benodigde informatie over de startdata en lestijden van de opleiding leefstijlcoach.
Welke opleidingen en cursussen kan ik nog meer volgen bij IVS Opleidingen?
Wij bieden diverse opleidingen aan. Dit zijn onze beroepsopleidingen:
Daarnaast kan je bij IVS ook terecht voor verschillende massage cursussen, zoals:
• Manuele Lymfedrainage: Basis
• Massage
• Pijn, Stress, Bewegen en Bindweefsel
• Wellnessmodule voor (sport)masseurs
Copyright © 1980 - 2024 IVS Opleidingen, alle rechten voorbehouden.